În Republica Moldova se schimb schimbări spre bine. Reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova sunt de părere că în mediul de afaceri se remarcă schimbări în bine, mai ales datorită deciziilor Guvernului privind instituirea moratoriului asupra controalelor de stat, reducerea entităţilor cu funcţii de control, îmbunătăţirea climatului de afaceri.

La întrevederea pe care Prim-ministrul Pavel Filip a avut-o cu conducerea Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova (FIA): noul preşedinte al Consiliului de directori FIA, Alexander Koss şi fostul conducător al Asociaţiei, Ridha Tekaia s-a discutat despre aceasta.

În cadrul întrevederii, au fost puse în discuţie proiectele Asociaţiei Investitorilor Străini pentru anul 2017, inclusiv activităţile FIA în calitate de preşedinte al grupului de lucru privind stimularea şi menţinerea investiţiilor private din cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru.

Pavel Filip a menţionat interesul Guvernului pentru atragerea investiţiilor străine în economia ţării şi a reiterat deschiderea Guvernului pentru un dialog constructiv şi deschis cu oamenii de afaceri.

Premierul a îndemnat reprezentanţii cercurilor de afaceri să lucreze împreună cu Guvernul la elaborarea şi promovarea unor politici favorabile pentru dezvoltarea businessului, inclusiv în cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru. „Consiliul Economic reprezintă o platformă de discuţii, unde sunt abordate problemele cu care se confruntă businessul, dar şi găsite soluţiile de depăşire a acestora”, a subliniat şeful Cabinetului de miniştri.

FIA reprezintă o asociaţie non-profit a investitorilor străini şi îşi propune să contribuie, împreună cu autorităţile publice, la asigurarea unui mediu investiţional mai favorabil investiţiilor străine directe, prin intermediul unui dialog deschis între diverse părţi interesate.