Aspecte ale colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, precum și Planul de acțiuni pentru dezvoltarea relațiilor dintre cele două state pentru anii 2016 – 2017 sunt discutate astăzi și mâine, la Moscova, în cadrul ședinței Comisiei moldo-ruse de cooperare comercial-economică, informează Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, în cadrul ședinței vor fi discutate problemele ce vizează taxele vamale, eliminarea restricțiilor și simplificarea procedurilor de import în Federația Rusă a produselor agroalimentare moldovenești.

Totodată, va fi abordat și subiectul privind tranzitul de mărfuri din Republica Moldova pe teritoriul Federației Ruse spre Kazahstan și Kârgâstan.

Delegația Republicii Moldova este formată din reprezentanți ai mai multor ministere și agenții, precum și din funcționari de la Comrat.

Tot astăzi la Moscova se află și candidatul PSRM care a câștigat alegerile prezidențiale în Republica Moldova, Igor Dodon.

Politicianul a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că merge la Moscova într-o vizită privată împreună cu soția sa, la un eveniment de familie.

Amintim că Igor Dodon a declarat anterior că prima sa vizită oficială în afara ţării va fi la Moscova, după ce va fi învestit în funcția de președinte al Republicii Moldova.

În același timp, viceministrul rus de externe, Grigori Karasin a declarat recent într-un interviu pentru agenția de presă TASS că vizita lui Igor Dodon, în Rusia va avea loc după reuniunea Comisiei economice interguvernamentale moldo-ruse.

“Comisia va aborda problemele specifice ale cooperării comerciale și economice dintre cele două țări, astfel agenda primei întrevederi dintre cei doi președinți va conține teme concrete”, a menționat Karasin în interviul citat.

– See more at: http://radiochisinau.md/relatiile-dintre-republica-moldova-si-federatia-rusa-sunt-discutate-astazi-si-maine-la-moscova—41828.html#sthash.G52lkDjf.dpuf