Ieri, viceministrul Educației Cristina Boaghi a efectuat o vizită de lucru în raionul Ștefan Vodă, unde a avut o serie de întruniri cu conducerea raionului, directorii instituțiilor de învățământ, precum și cadrele didactice.

Autoritățile locale spun că se confruntă cu insuficiența de profesori. Din 36 de cadre didactice necesare pentru anul de academic 2016-2017, în raion au fost repartizați 18 profesori, însă doar unul s-a angajat. De asemenea, s-a discutat și despre necesitatea motivării salariale adecvate a cadrelor didactice, inclusiv din învățământul preșcolar.

O altă problemă este integrarea tinerilor cu cerințe educaționale speciale în alte instituții de învățământ, după ce absolvesc opt clase.

Totodată, au fost vizitate două instituții de învățământ din raion, respectiv liceul teoretic „Ștefan Vodă”, căminul liceului precum și școala profesională din oraș.

Liceul „Ștefan Vodă” este în plin proces de renovare în urma unui acord de colaborare cu partenerii români, care vor dona pentru reparația clădirii 200 de mii de euro. Cu un aport financiar de aproximativ două milioane de lei vine și administrația publică locală. Tot în cadrul acestui proiect a fost renovat și căminul instituției, aici fiind cazați aproximativ 90 de elevi.