Liderii PSRM au avut o comunicare foarte caldă cu partenerii din Federația Rusă, în cadrul ultimei vizite la Moscova, acolo unde au mers Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Corneliu Furculiță, Vlad Batrîncea, Irina Vlah și Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău.

Dezvăluirea a fost făcută de Ion Ceban în timpul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune Național 4.

“Au fost mai multe întrevederi. Suplimentar, eu am participat la întrevederea cu diferiți responsabili din regiunea Moscovei, regiunea Kaluga, inclusiv am discutat despre posibilitățile de cooperare între orașe”, a declarat Ceban, subliniind că anterior a fost la București și că este gata să plece și în alte orașe pentru a stabili relații și proiecte noi pentru Chișinău, dar situația pandemică nu-i permite.

Amintim că delegația PSRM la Moscova a avut în decembrie 2020 și o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, Reprezentant Special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

La întâlnirea cu reprezentantul lui Putin, oficialii au făcut totalurile anului 2020 pe dimensiunea relațiilor moldo-ruse și au constatat dinamica pozitivă a acestora, în pofida crizei pandemice și a proceselor politice din Republica Moldova.

“În altă ordine de idei am discutat despre perspectivele colaborării economice dintre Moldova și Rusia, dar și despre cooperarea regională. Am remarcat că în acest sens există un potențial nevalorificat pe deplin.

Am exprimat gratitudine domnului Dmitri Kozak și conducerii Federației Ruse pentru susținerea oferită Moldovei în combaterea răspândirii coronavirusului, pentru asistența gratuită acordată agricultorilor noștri, afectați de secetă, precum și pentru facilitățile oferite exportatorilor din Moldova, pe parcursul anilor 2018-2020, în vederea livrării fără taxe vamale a produselor agroalimentare pe piața rusă”, a anunțat Igor Dodon, după întâlnirea cu Kozak.