Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) protestează la sediul Serviciului de Informații și Securitate și acuză instituția subordonată Maiei Sandu de abuz și partizanat politic. Acțiunea vine după ce în presă au apărut informații că SIS, la indicația președintelui, acumulează informații despre AUR, pentru a exclude formațiunea din cursa electorală.

Reprezentanții AUR i-au cerut directorului SIS să se ocupe de obligațiunile sale nemijlocite, precum investigarea răpirii ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Totodată, AUR a acuzat SIS că s-ar fi transformat în poliție politică.

Amintim că în presă au apărut informații și documente, care demonstrează că CEC a pornit procedura de excludere a partidelor AUR și DA din cursa electorală. Președintele CEC, Dorin Cimil, care a fost numit în această funcție de PAS, a expediat Poliției o sesizare cu privire la pretinsele falsuri în actele electorale ale Partidului Democrația Acasă, formațiune condusă de Vasile Costiuc.

Totodată, presa scrie că la indicația președintelui Maia Sandu, SIS acumulează informații privind finanțarea din exterior a partidului AUR, pentru a avea motive de a exclude formațiunea din cursă.