Asociațiile obștești din țară pot concura pentru finanțarea proiectelor culturale pe care le propun, în contcextul în care Ministerul Culturii a dat startul concursului pentru finanţarea proiectelor din bugetul de stat pentru anul 2017, transmite 24h.MD.

Conform regulamentului adoptat de Guvern, există 10 criterii de finanţare a proiectelor asociaţiilor obşteşti. Acestea sunt: capacitatea asociaţiei de a realiza proiectul; fundamentarea obiectivelor; motivarea bugetului; capacitatea asociaţiei de a atrage resurse financiare şi parteneri; importanţa culturală a proiectului; importanţa socială a proiectului; actualitatea proiectului, încadrarea în obiectivele şi acţiunile strategiei de dezvoltare a culturii naţionale; impactul proiectului; durabilitatea proiectului; calitatea mecanismului de monitorizare şi evaluare a rezultatelor.

Câştigătorii concursului vor beneficia de o sumă pentru achitarea a 50% din costul proiectului, care nu trebuie să depăşească 100 de mii de lei. În total, pentru achitarea proiectelor vor fi alocați 2 milioane de lei.