Guvernul Republicii Moldova a relansat negocierile cu Federația Rusă privind semnarea unui Acord în domeniul migrației forței de muncă, după o pauză de 6 ani. În acest sens, o delegație compusă din reprezentanți ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Biroului pentru Relații cu Diaspora participă la o nouă rundă de consultări la Moscova, în perioada 2-3 noiembrie curent.

Proiectul Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind colaborarea în domeniul migraţiei de muncă a fost elaborat în vederea intensificării şi consolidării cooperării între cele două state.

Documentul prevede reglementarea migraţiei forței de muncă şi protecţia cetăţenilor Republicii Moldova care activeaza pe teritoriul Federaţiei Ruse, precum şi prevenirea migraţiei ilegale.

În cadrul discuțiilor, părțile au agreat conceptul proiectului, însă au reiterat necesitatea ajustării prevederilor Acordului la modificările operate în legislațiile naționale și cadrului instituțional în domeniul migrației de muncă ale ambelor state, care urmează a fi discutate la următoarea rundă de negocieri.