Un bărbat riscă până la 10 ani de detenție pentru tâlhărie după ce ar fi pătruns într-o casă și a amenințat stăpâna cu un cuțit, după care a sustras bunuri și bani.

În dimineaţa zilei de 23 ianuarie, poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au fost alertaţi despre săvârşirea unui atac tâlhăresc la domiciliul unei femei în vârstă de 78 ani.

La faţa locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea şi documentarea tuturor circumstanţelor. Astfel ofiţerii de investigaţii au constatat că, în jurul orei 04.00, un individ necunoscut a pătruns în casă şi a agresat fizic proprietara, ameninţând-o cu un cuţit. A imobilizat bătrâna şi a deposedat-o de bani în sumă de 3 500 lei, două telefoane mobile şi un laptop.

Ca rezultat al acţiunilor speciale de investigaţii desfăşurate ulterior, poliţiştii au identificat un  suspect, care s-a dovedit a fi originar din raionul Ialoveni, în vârstă de 30 ani. El a fost încătuşat la Gara Feroviară, întrucât intenţiona să părăsească teritoriul Capitalei.

Actualmente individul este reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru tâlhărie.  El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.