Circa 700 de imigranți au ajuns în apele reci ale Mării Mediteraniene după ce ambarcațiunea în care se aflau a cedat din cauza greutății. Până acum, forțele de ordine grecești au reușit să salveze aproximativ 250 de refugiați, potrivit Agerpres.

Autoritățile elene au trimis la locul incidentului două nave, un avion și un elicopter. În prezent sunt efectuate ample operațiune de căutare și salvare a imigranților. Nu se cunoaște, deocamdată, din ce țară provin refugiații.

Între timp, autoritățile din Libia au anunțat că au descoperit corpurile neînsuflețite a 117 imigranți pe o plajă situată la aproximativ o sută de kilometri de capitală.

Autoritățile libaneze cred că refugiații au naufragiat în timp ce încercau să ajungă în Europa. Corpurile neînsuflețite sunt într-o stare avansată de descompunere, iar din această cauză, deocamdată, nu poate fi stabilită identitatea lor.

Datele prezentate de ONU arată că, de la începutul anului până la finele lui martie, aproximativ 1400 de refugiați și-au pierdut viața traversând Marea Mediterană.