Jurnalistul Nicolae Negru este de părere că Partidul „Acțiune și Solidaritate” a luat o decizie pripită, anunțând că va face bloc comun cu Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”. Potrivit lui Negru, PAS nu doar că va fi nevoit să tragă în spate PPDA, care în sondaje nu este cotat foarte bine, dar și va avea de suferit de pe urma reputației pătate a unor membri din partidul condus de Andrei Năstase.

„Acum depinde foarte mult cum vor împărți locurile pe listă. În PPDA sunt persoane care au fost în politică și au o reputație pătată. Asta trebuie să-și asume PAS. De asemenea, PAS, care este un partid proeuropean, face o alianță cu o formațiune care a vorbit despre necesitatea „punerii batistei pe țambal” în ceea ce privește integrarea europeană”, mai scrie jurnalistul Nicolae Negru.

De asemenea, Negru recunoaște că această decizie va afecta și electoratul PAS, care nu va fi tentat să voteze pentru o listă din care fac parte membri ai PPDA.

„Mă gândesc că cei din PAS ar putea să regrete această decizie. Nu în ultimul rând, această decizie va crea un anumit disconfort pentru unii simpatizați ai partidului condus de Maia Sandu”, a subliniat Negru.