Medicul moldovean care a fost rănit cel mai grav în accidentul naval din Tulcea, şi-a revenit din comă. Bărbatul, care încă se află în stare gravă, dar stabilă, urmează să fie transportat luni, 7 noiembrie, cu un echipaj SMURD la Chişinău.

Despre aceasta a anunţat şeful Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu, la şedinţa operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Mihai Moldovanu a menţionat că cele şase persoane care au avut de suferit în urma accidentului naval participau la un simpozion organizat în România. Patru dintre ei cei răniţi au primit îngrijiri medicale, dar nu au avut nevoie de internare. Alţi doi medici de la Spitalul municipal „Sfânta Treime” au fost răniţi mai grav. Unul dintre ei a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă de la Chişinău, iar medicul care a fost în comă urmează să fie adus astăzi la Chişinău.

Accident naval s-a produs în seara de 3 noiembrie, în Tulcea, delta Dunării, România. La bordul uneia din cele două ambarcaţiuni se aflau 14 persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova.

Presa românească scrie că poliţiştii tulceni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetarea efectuându-se în prezent pentru faptă şi nu împotriva unei persoane. Se cunoaşte că unul dintre conducătorii celor două ambarcaţiuni ar fi plecat de la locul accidentului la scurt timp după producerea acestuia. În urma cercetărilor efectuate, bărbatul, în vârstă de 49 de ani, a fost identificat pe raza municipiului Tulcea. Anchetatorii încearcă să stabilească motivul pentru care conducătorul ambarcaţiunii a plecat de la locul accidentului, acesta urmând să fie audiat. De asemenea, se fac cercetări şi pentru a se stabili dinamica accidentului şi cine se face vinovat de producerea lui.