Fredolin Lecari a fost numit șef al Departamentului Poliției de Frontieră al MAI, prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova din 28 septembrie 2016. Astăzi, 29 septembrie a.c., în cadrul unei reuniuni cu personalul Deparatamentului Poliției de Frontieră, noul șef a fost prezentat de către ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

 În cuvântul de prezentare, ministrul Jizdan a menționat că Poliția de Frontieră are o responsabilitate foarte importantă, securitatea la frontiera de stat, o misiune îndeplinită calitativ și la un nivel înalt.

”Îndemn și în continuare să gândim pozitiv, să luptăm la maxim pentru a schimba în bine sistemul, astfel să putem demonstra partenerilor de dezvoltare că MAI are capacitate de a munci strategic, de a-și îndeplini cu profesionalism obiectivele. Vreau să mulțumesc tuturor polițiștilor de frontieră pentru munca realizată, în special domnului Ianuș Erhan, care pe parcursul interimatului a menținut sub control situația la frontieră. Mult succes, iar în formatul în care suntem să ne reușească să realizăm lucruri bune și frumoase” a conchis ministrul Afacerilor Interne.

Fredolin Lecari a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în funcția de șef al Centrului cooperare poliţienească internaţională (CCPI) al Inspectoratului General al Poliţiei.