O locuitoare a Capitalei în vârstă de 20 ani a fost reţinută în stradă de un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă, întrucât poliţiştii au observat un comportament suspect, în timp ce patrulau pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani.

Poliţiştii au depistat asupra ei nişte pacheţele cu o masă vegetală uscată şi fărămiţată, la întrebările cărora persoana n-a putut oferi explicaţii. În dependenţă de rezultatele expertizei chimice, ea riscă să fie cercetată penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor şi etnobotanicelor, cu aplicarea amenzii în mărime de la 8 000 lei la 14 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 150 de ore sau  închisoare de pînă la 1 an.

Într-un alt caz, un individ de 22 ani a fost încătuşat pe stradela Calaraşi din sectorul Buiucani, după ce a jefuit de geantă  o femeie de 30 ani. Acesta a fost reţinut pe urme fierbinţi de un echipaj al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. El a fost condus la Inspectorat pentru audieri, iar victimei i-a fost returnată geanta cu bunurile materiale.

Conform legislaţiei în vigoare făptaşul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru jaf. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de la 2 la 5 ani.