Anual în luna februarie se desfășoară Ziua Siguranței pe Internet, lansată în 2004 în cadrul unui Proiect al Uniunii Europene.

În acest an, în Republica Moldova, Ziua Siguranței pe Internet va avea logo-ul ”Be the change: unite for a better internet – Fii schimbarea, uneștete pentru un internet mai bun” și va fi desfășurată cu implicarea și eforturile comune ale guvernului, societății civile și reprezentanților mediului de afaceri.

Evenimentul va cuprinde o serie de acțiuni dedicate promovării siguranței online și securității informației, creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Național de Investigații planifică mai multe acțiuni pentru promovarea unui internet mai sigur, cu coparticiparea mai multor parteneri.

La fel, Centrul pentru combaterea crimelor informatice al INI a participat la elaborarea web site-ului internetsigur.md, destinat protecției drepturilor tinerilor pe Internet. Portalul a fost realizat cu susţinerea financiară a proiectului comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei.

Ziua Siguranţei pe Internet a devenit un eveniment important în calendarul siguranţei online a peste 100 de ţări şi mii de organizaţii.