Prima şedinţă plenară a Parlamentului de la Chişinău din sesiunea de toamnă-iarnă va avea loc la sfârşitul lunii septembrie. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat la un briefing de presă că pe parcursul săptămânii viitoare va avea loc şedinţa Biroului Permanent, unde va fi stabilită data primei şedinţe, transmite IPN.

Andrian Candu spune că în noua sesiune ar urma să se asigure un control mai riguros asupra evaluării impactului unor legi, prin organizarea mai multor audieri. „Am rugat preşedinţii de comisii să propună în următoarele două săptămâni un plan de acţiuni privind desfăşurarea audierilor parlamentare pe diferite domenii, dar şi audieri legate de anumite legi care sunt în responsabilitatea acestor comisii”, a declarat Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai spus că prioritatea numărul unu rămâne implementarea Acordului de Asociere şi a celui de Liber Schimb cu Uniunea Europeană şi evaluarea reformelor lansate. „Vom intensifica acţiunile pe platformele create în Parlament şi ne-am asumat un angajament privind crearea unei noi platforme multi-instituţionale legate de traficul de fiinţe umane”, a mai spus Andrian Candu.

Pentru 18 septembrie a fost planificată o şedinţă privind crearea mecanismului de supraveghere a recuperării activelor bancare sustrase din sistemul bancar şi cooperarea de mai departe cu compania internaţională Kroll.