În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– o persoană a prezentat document falsificat;
– nouă cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– 13 șoferi au încălcat regulile de exploatare a vehiculelor și de transportare a pasagerilor;
– patru încălcări privind regulile de folosire a vinietelor;
– patru persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 44 930 traversări persoane, dintre care 22 771 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10 860 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 5 702 traversări.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată aplicația „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.