În urma procedurii de extrădare, ieri, 23 mai 2017, ora 20:00 a ajuns în țară cetățeanul Slavenschi Radu, suspectat de comiterea infracțiunii de huliganism, prevăzută de art.287 alin.2 Codul Penal al Republicii Moldova, care   se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani. Acesta, a fost escortat de doi ofițeri ai Departamentului Securitate Națională din Statele Unite ale Americii.

Tânărul, în vârstă de 25 ani, a fost anunțat în căutare internațională de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP din 21 decembrie 2016, în aceeași lună, a fost localizat pe teritoriul SUA, ulterior fiind plasat în custodia Autorității Federale de Migrație a acestui stat.

Totodată, acesta a fost cercetat penal pe teritoriul unor state membre ale Uniunii Europene pentru fapte de skimming (infracțiuni cu carduri de credit). După sosirea în țară, tânărul a fost predat IP Centru al Directiei de Poliție a municipiului Chișinău.

De menționat, că este prima acțiune comună cu autoritățile SUA, iar procesul neântârziat de extrădare a avut loc datorită implicării operative a Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al IGP (INTERPOL) în comun cu angajații Poliției de Frontieră.