În ședința Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul Pavel Filip a cerut o mobilizare maximă pentru rezolvarea cât mai urgentă a consecinţelor ploilor abundente din seara zilei de ieri și de astăzi, ce au generat pagube materiale în mai multe localități ale țării. De asemenea, Pavel Filip a solicitat ca, în orele următoare, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Ministerul Afacerilor Interne să facă evaluări cu privire la pagubele produse de ploi și să intervină pentru a soluționa probleme apărute.

„Rog Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Ministerul Afacerilor Interne să monitorizeze în permanență situația și să fie într-o legătură permanentă cu administrația publică locală și să fiți pregătiți să ne reunim de urgență în caz dacă e nevoie.  Am spus și am să repet, în cazuri de genul acesta grija noastră trebuie să fie securitatea oamenilor și a bunurlor lor”, a accentuat Pavel Filip.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în urma ploilor abundente, la ora actuală, 86 de localități din 18 raioane ale țării rămân deconectate de la energia electrică, în raionul Ceadîr-Lunga a avut de suferit acoperișul a două case, iar în satul Rădenii Vechi din raionul Ungheni a fost afectat acoperișul unei grădinițe. De asemenea, în capitală sunt blocate unele drumuri, iar pe traseul spre orașul Cahul au căzut mai mulți arbori. Premierul a solicitat să se intervină operativ pentru rezolvarea problemelor și să fie luate toate măsurile necesare pentru prevenirea situațiilor de criză.