Pavel Filip a prezentat, astăzi, în fața parlamentarilor, raportul de activitate al Guvernului timp de jumătate de an, ca răspuns la moțiunea de cenzură depusă de socialiști.

Astfel, în perioada conducerii, Guvernul a reușit majorarea pensiilor, salariilor și a veniturilor bugetare, s-a ajuns la o înțelegere cu FMI, PIB-ul a crescut, iar mai multe tarife au fost reduse.

„Am reușim să evităm un colaps bugetar. PIB a crescut cu 0,8%. Prognoza FMI indică o creștere economică de 0,5% în anul curent. Am reușit nu doar să plătim pensiile și salariile dar și să facem anumite majorări”, a declarat Pavel Filip. El a amintit că socialiștii spuneau că nu vor fi achitate pensiile. „Probabil nu vedeau soluții așa cum nu văd nici în prezent”, a spus premierul Filip.

Premierul a menționat și faptul că în martie, guvernul și-a asumat în fața UE o foaie de parcurs cu reformele prioritare. Acum este îndeplinită 85%, iar până la sfârșitul acestei luni va fi îndeplinită integral.

Pavel Filip a mai menționat că pensiile au fost indexate cu 10%, salariul minim a crescut de la 1900 de lei la 2100. Odată cu majorarea salariilor au fost reduse tarifele și costurile unor servicii. Astfel tarifele la energia electrică și la gaz au fost reduse cu câte 11%, prețurile la medicamente s-au redus cu până la 14% și a fost majorat numărul serviciilor achitate din contul poliței de asigurare, a fost introdusă pâinea socială.

Totodată veniturile colectate de fisc și vamă au crescut semnificativ în prima jumătate a acestui an.