Protestul din centrul Capitalei s-a transformat într-un haos. Veteranii au sărit la bătaie la polițiști. Totul s-a întâmplat după ce protestatarii au încercat să instaleze un cort, iar oamenii legii i-au oprit.

Amintim că azi un grup de veterani au ieșit la protest în fața Parlamentului. Aceștia sunt nemulțumiți că autoritățile separatiste au instalat posturile ilegale în Zona de Securitate.

Poliția le-a împărți apă de băut manifestanților. Asta în pofida faptului că unul dintre liderii protestelor, Anatolie Macovei i-a numit pe oamenii legii “dunduși”, „pierduți în spațiu” și „prostalani”.

Mesajele cu instigare la ură nu s-au oprit aici. Anatolie Macovei, cunoscut în spațiul public pentru că în 2016 pregătea dezordini în masă, le-a spus polițiștilor, care asigură ordinea publică în timpul protestului, că în zilele următoare va aduce în fața parlamentului “separatiști legați cu capurile astupate”.

„O să vă aducem capurile separatiștilor’, a mai spus Macovei și i-a prevenit pe oamenii legii că, în scurt timp vor fi „acțiuni drastice”.

Precizăm că, în ajun, în presă au apărut informații că acești veterani sunt scoși în stradă de către oamenii lui Vlad Plahotniuc: Andrian Candu, Ilan Șor și Renato Usatîi.