Implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană şi realizarea Agendei de reforme prioritare au fost principalele subiecte abordate la întrevederea Premierului Pavel Filip cu Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola.

Prim-ministrul a reiterat determinarea fermă a Cabinetului de miniştri pentru realizarea reformelor şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova. „Noi mergem pe calea europeană pentru că vrem să oferim cetăţenilor o calitate a vieţii asemănătoare celei din statele Uniunii Europene”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a vorbit despre priorităţile Executivului pentru perioada următoare, menţionând că Agenda de reforme pentru 2017 -2018 urmează să fie discutată într-o şedinţă comună cu Parlamentul. „Trebuie să punem accentul pe consolidarea instituţiilor şi să ne gândim la salariile angajaţilor din sistemul public”, a mai spus şeful Cabinetului de miniştri.

La rândul său, Pirkka Tapiola a transmis felicitări cu prilejul aniversării unui an de la învestirea Guvernului şi a încurajat Cabinetul de miniştri să depună în continuare eforturi susţinute pentru a asigura stabilitatea în societate. „Gândindu-mă unde eram un an în urmă, pot să afirm cu siguranţă că paharul este pe jumătate plin. S-a lucrat mult în acest timp”, a afirmat Şeful Delegaţiei UE la Chişinău.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind reglementarea conflictului transnistrean. În context, Premierul a spus că grupele de experţi depun eforturi pentru a identifica soluţiile comune în depăşirea problemelor.