Prim-ministrul Pavel Filip a participat, în seara zilei de ieri, la Gala Antreprenorilor organizată, în premieră, de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM). Cu acest prilej, Premierul s-a declarat onorat să participe la o astfel de reuniune, unde auditoriul este compus sută la sută din reprezentanţi ai mediului de afaceri pentru ca  dezvoltarea mediului de afaceri este prioritatea de bază a Guvernului.

Pavel Filip a menţionat că, prin acţiunile sale, Executivul încearcă să fie cât mai aproape de necesitățile mediului de business, să asigure condiţii optime pentru dezvoltarea acestuia, pentru ca este direct interesat de stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă.

„Statul trebuie să vă ofere posibilitatea să vă dezvoltaţi, să investiţi şi să reinvestiţi profiturile pe care le obţineţi. Asta ar însemna asigurarea dezvoltării economice şi a bunăstării cetăţenilor Republicii Moldova. Doar împreună vom reuși să asigurăm creșterea economică a ţării”, a subliniat Prim-ministrul.

În context, Pavel Filip s-a referit la importanţa menţinerii unui dialog permanent şi deschis între Guvern şi mediul de afaceri pentru a rezolva eficient obstacolele cu care se confruntă reprezentanţii mediului de afaceri şi a consulta opinia lor asupra viziunii privind dezvoltarea ţării.

Şeful Executivului a amintit, în acest sens, colaborarea foarte bună cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, precum şi activitatea Consiliului Economic al Prim-ministrului, ca o platformă care oferă posibilitate tuturor Asociațiilor de business din Republica Moldova şi străine să se conecteze la elaborarea politicilor în domeniu.

„Pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru am reuşit nu doar să discutăm despre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri, dar să identificăm, de comun acord, şi soluţiile pentru depăşirea acestora. Urmare a discuţiilor în acest format au fost elaborate proiecte de legi şi hotărâri de Guvern, menite să îmbunătăţească mediul de afaceri”, a declarat Premierul. Pavel Filip a evidenţiat în mod special reforma regulatorie, prin care a fost redus numărul organelor cu funcţii de control, dar şi micşorarea numărului de acte permisive necesare antreprenorilor pentru a-şi desfăşura activitatea.

Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul va fi în continuare deschis pentru o colaborare constructivă cu mediul de afaceri şi şi-a exprimat convingerea că anul 2017 va deveni un an al dezvoltării şi al creşterii economice.

În cadrul evenimentului, au fost premiaţi antreprenorii care au înregistrat succese deosebite în activitatea lor. Acţiunea a avut şi un scop caritabil, fiind colectate mijloace băneşti pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe din ţară.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova este o asociaţie neguvernamentală, non-profit, care are ca scop susţinerea şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.