Premierul Pavel Filip i-a felicitat astăzi pe membrii cabinetului de miniștri cu finalul campaniei electorale, mulțumindu-le că și-au îndeplinit bine responsabilitățile, alegerile fiind recunoscute drept corecte de către observatorii naționali și internaționali. Totodată acesta a ținut să reconfirme faptul că Moldova va rămâne pe calea integrării europene, menționând că prioritatea de bază a Guvernului în următoarele luni este implementarea Acordului de Asociere cu mai multă dedicație. La fel, în contextul rezultatelor scrutinului prezidențial, acesta a subliniat că țara noastră este o republică parlamentară, iar deciziile strategice se aprobă de Parlament.

„Vreau să vă spun că Guvernul încă o dată își reafirmă ireversibilitatea parcursului european. Am avut discuții cu oficialii europeni cărora le-am spus exact același lucru. Suntem o republică parlamentară, chiar dacă s-au ridicat foarte mult așteptările din partea candidaților la funcția de președinte, să nu uităm că suntem o republică parlamentară și deciziile strategice sunt aprobate de către Parlament și ulterior, evident că sunt implementat de căre Guvern. Guvernul este acela care asigură aplicarea acestor decizii strategice”, a declarat Filip în debutul ședinței Guvernului de pe 16 noiembrie.

Acesta a adăugat că în continuare Executivul va pune accent pe implementarea Acordului de Asociere cu UE, urmând ca în perioada noiembrie-decembrie curent să îndeplinească încă 82 de acțiuni stipulate în document.

„De acum încolo urmează cu mai multă dedicație să implementăm Acordul de Asociere. După ce am realizat Foaia de Parcurs, chiar astăzi după ședința Guvernului vom petrece și ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană unde vom vorbi despre planul de acțiuni prioritare care a fost Parlamentul și urmează să fie realizat în lunile noiembrie-decembrie. Avem 82 de acțiuni în acest plan. Practic tot atâtea acțiuni cât au fost și în foaia de parcurs, dar avem o perioadă mai scurtă în față, de aceea trebuie să depunem tot efortul pentru a realiza acest plan de acțiuni care este unul foarte important”, a declarat Premierul.