Potrivit declarațiilor lui Mihail Harabagiu, familia pompierului decedat în misiune de serviciu va primi o indemnizație unică în mărimea salariului  pe 10 ani. Totodată, copiii vor beneficia de o pensie în mărime de 120%  pe parcursul a 4 ani, iar după împlinirea vîrstei de 8 ani a minorilor, vor primi 80 % din salariul mediu lunar a întreținătorului decedat.

La moment de către organele de drept sunt cercetate toate circumstanțele și cauza producerii incendiului. Laboratorul experimental antiincendiare a înaintat  patru versiuni: scurtcircuit în rețelele electrice, încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, încălcarea regulilor antiincendiare la exploatarea echipamentului de uz casnic, imprudența cu focul deschis.

O concluzie finală va fi prezentată organelor de urmărire penală care vor continua cercetarea.

Pompierul – erou, Ivan Nogailîc,  va fi decorat cu cea mai înaltă distincție de stat post mortem Ordinul Ștefan cel Mare, iar pompierii care au fost implicați în lichidarea incendiului vor fi menționați pentru activitate efectuată.