Prim-ministrul Pavel Filip împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, au mers astăzi să inspecteze cum se desfășoară lucrările de curățare și deszăpezire a drumurilor spre nord de Chișinău. Filip a discutat cu muncitorii antrenați în curățarea drumurilor.

De asemenea, Pavel Filip a vorbit și cu polițiștii care  pe unele segmente mai dificile de drum acordau ajutor șoferilor. Amintim că situația de pe drumuri și consecințele intemperiei au fost discutate la o ședință convocată de prim-ministru. Pavel Filip a cerut ca, din a doua jumătate a zilei, Ministerul Afacerilor Interne să trimită  mai mulți polițiști pe drumurile naționale ca să ofere ajutor șoferilor, în caz de necesitate.

„Așa cum am convenit de fiercare dată, este foarte important ca de aici, din centru, să avem legătura cu autoritățile locale și să intervenim cu forțe acolo unde forțele locale nu sunt suficiente pentru a face față acestor intemperii”, a declarat prim-ministrul.

Autoritățile a anunță că traseele sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă. Totodată, șoferii sunt îndemnați să evite călătoriile care nu sunt urgente.

Amintim că, până în 20 martie, Moldova este sub influența unui ciclon mediteranean, sunt prognozate ploi înghețate, lapoviță și ninsori abundente.