Pierderea integrității și suveranității Republicii Moldova și stoparea procesului de integrare europeană sunt două compromisuri la care liderul Partidului Democrat nu va merge niciodată, a declarat Marian Lupu în cadrul unor dezbataeri televizate la RTR Moldova cu socialistul Igor Dodon.

El a menționat că sunt anumite discuții despre federalizarea Republicii Moldova care sunt periculoase pentru viitorul țării. „Nu voi face niciun compromis în privința suveranității, integrității teritrtoriale și unității Republicii Moldova. Sunt tendințe declarații și intenții serioase în acest sens”, a declarat Marian Lupu.

Al doilea compromis pe care candidatul la funcția de președinte nu-l va face niciodată, ține de parcursul european al Republicii Moldova. „Calea integrării europene este singura cale strategică pentru dezvoltarea economică a țării și modernizarea ei”, a menționat Marian Lupu.

El a mai declarat în timpul dezbaterilor că anume continuarea procesului de integrare europeană a fost și principalul motiv pentru care a decis să candideze la aceste alegeri. „În primul rând continuarea parcursului european. Anume pentru asta am dat acordul să fiu candidat la aceste alegeri. Este un pas necesar deoarece ideea integrării europene, continuarea acestui curs care prevede în primul rând dezvoltarea economică a țării, investiții, locuri de muncă, dezvoltarea agricultură este singura posibilitate pentru economia noastră”, a punctat Lupu.