Astăzi, 5 octombrie, este marcată Ziua internaţională a lucrătorului din învăţământ. Cu acest prilej, directorul fundației „Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, a transmis un mesaj de felicitare profesorilor și părinților săi care sunt pedagogi de profesie.

„Le transmit respectul și aprecierea mea tuturor profesorilor, dascălilor și educatorilor din țară pe care îi stimez nu doar pentru că își fac meseria în ciuda condițiilor nu tocmai ușoare din instituțiile de învățământ, dar mai ales pentru că ei își asumă rolul de a fi exemple de urmat pentru tinerii noștri și pentru că își sacrifică adeseori timpul liber și energia pentru a fi la înălțimea misiunii lor nobile”, se menționează în mesajul omului de afaceri.

Acesta remarcă faptul că a avut norocul să crească într-o familie de profesori.

„Eu am avut norocul să cresc într-o familie de profesori, printre cărțile din biblioteca lor, am studiat mereu din curiozitate și ambiție, conștientizând că îmi vor folosi în viață aceste cunoștințe. Părinților mei, profesorilor mei, le datorez ceea ce sunt astăzi. Vă mulțumesc!”, mai scrie Plahotniuc.