Programul ”Prima Casă” va fi funcțional începând de mâine. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefing-ului tradițional de după ședința formațiunii. Mai mult, liderul democraților a declarat că se lucrează deja la extinderea programului, care va aduce mai multe facilități în special pentru funcționarii publici.
”Prin aceste facilități, vrem să-i încurajăm să rămână în sistemul bugetar. Totodată, extensia programului ”Prima Casă” va constitui un motiv suplimentar pentru tinerii care doresc să se angajeze în instituțiile statului”, a declarat Vlad Plahotniuc.
Programul ”Prima Casă” a fost aprobat de Parlament la sfârșitul anului trecut. La el pot aplica cetăţeni cu vârsta de până la de 45 de ani, angajați oficial și care nu au dețin imobile, precum și credite ipotecare. Salariul trebuie să fie cel puțin dublu faţă de rata lunară, iar statul va garanta 50 la sută din soldul creditului acordat. Pentru 2018, în buget este prevăzut un fond de garantare în valoare de 50 milioane de lei.