La Chișinău se dorește o coaliție Candu-Sandu-Plaha-Șor, pentru că astfel va fi stopată ancheta în dosarul furtului miliardului. Cu acest scop, oligarhii Vlad Plahotniuc și Ilan Șor corup deputații democrați, iar aceștia părăsesc PDM și aderă la grupul Pro Moldova sau PP Șor. Despre aceasta a vorbit președintele țării, Igor Dodon, la postul public de televiziune.

Șeful statului a explicat că atunci, când la guvernare se afla Maia Sandu, ancheta în furtul miliardului se mima. Din această cauză, Plahotniuc nu avea nevoie de majoritate parlamentară. După ce a fost schimbat Guvernul și a fost numit un procuror cu verticalitate, investigația s-a mișcat din loc și sunt primele rezultate. Anume în această perioadă oligarhii s-au activizat și au început să cumpere deputații, a explicat președintele.

Precizăm că mai mulți deputați au părăsit PDM și au aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu sau la PP Șor.

Recent, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că la furtul miliardului a participat și grupul Plahotniuc, care a primit de la Ilan Șor 100 mln de dolari.