La 200 de metri de râul Nistru, polițiștii de frontieră au descoperit 3500 de plante de cânepă. Plantația creștea pe o parcelă de aproximativ 100 metri pătrați și se întindea la marginea unui lan de florea soarelui.

În data de 23 iunie curent, ofițerii de investigații și echipe mobile din cadrul Direcției regionale NORD au intrat în posesia unei informații precum că pe teritoriul deservit de către Sectorul Poliției de Frontieră ”Soroca”, respectiv în apropierea satului Vasilcău, cresc plante asemănătoare cânepei, cu înălțimi de până la 150 cm.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii de frontieră au depistat 3500 plante verzi de cânepă, cu faza diferită de vegetație. La fel, a fost stabilit că plantele nu au fost special cultivate sau îngrijite, acestea urmează să fie nimicite prin ardere.

Menționăm că până la data de 31 august curent, polițiștii de frontieră desfăşoară operaţiunea Mac-2017, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.