Un ofiţer de investigaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti a fost reţinut sub bănuiala că l-a accidentat cu maşina pe un consul al Consulatului României la Bălţi şi a părăsit locul accidentului rutier.

Potrivit Procuraturii Generale, pietonul traversa regulamentar strada, pe zebră, transmite IPN.

Cazul a avut loc acum două zile, în data de 2 noiembrie, pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi. Potrivit anchetatorilor, poliţistul se deplasa cu viteză excesivă. În urma impactului violent, pietonul accidentat a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din Bălţi. În prezent, starea sănătăţii acestuia este gravă, dar stabilă. Poliţistul a încercat să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-şi asume vina pentru cele săvârşite.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar procurorii i-au înaintat vineri, 4 noiembrie, învinuirea de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei. De asemenea, procurorii vor înainta judecătorului de instrucţie demers cu solicitarea arestării acestuia pentru 30 de zile.

Pentru această faptă, legislaţia prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.