În perioada 17-23 octombrie curent, în contextul desfășurării celei de-a 10-a ediții a „Săptămînii Naționale a Voluntariatului”, polițiștii din țară s-au implicat activ în campanii de sensibilizare cu privire la voluntariat dar și la diferite acțiuni de caritate și salubrizare.

Astfel, angajații Inspectoratelor de Poliție din țară și-au lăsat uniformele de serviciu și au decis să dea o mînă de ajutor unor familii social-vulnerabile și copii orfani, aducîndu-le în dar lucruri de primă necesitate.

Polițiștii au ajutat persoanele în etate și în incapacitate de muncă sau care locuiesc singuri la lucrări casnice, fiind salubrizate gospodăriile acestora.

Beneficiarii au mulţumit polițiștilor pentru gesturile de binefacere, menționînd că le rămîn recunoscători pentru toate.

Totodată, polițiștii au realizat acțiuni de salubrizare în locurile publice ale orașelor, în parcuri, au sădit puieți de arțar în preajma rîurilor.

De asemenea, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, au desfășurat sîmbătă, 22 octombrie 2016, lecții de educație rutieră pentru copiii din cadrul Centrului de plasament și reabilitare din municipiul Bălți.

La finele activității, ofițerii Batalionului Nord al INP au efectuat și lucrări de salubrizare pe teritoriul de joacă al Centrului.

Pînă la moment, au reușit să se implice în activități de voluntariat următoarele inspectorate din țară: IP Ștefan Vodă, IP Cantemir, IP Dubăsari, IP Căușeni, IP Leova, IP Fălești, IP Hîncești, IP Anenii Noi, IP Florești, IP Edineț, IP Strășeni, IP Taraclia și IP Orhei.

Poliția îndeamnă toți cetățenii să se implice activ in realizarea și promovarea voluntariatului.

De menționat că, astfel de acțiuni vor continua și în alte localități din țară.