Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează populația  despere pericolul producerii incendiilor în contextul temperaturilor ridicate. Conform informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 25.06 – 01.07.2017 pe o parte mare a teritoriului țării temperatura aerului va atinge valori de 330 C și mai mult.

În această perioadă va crește riscul excepțional de incendiere a fâșiilor forestiere și culturilor agricole. În acest context pompierii recomandă oamenilor să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita producerea situațiilor excepționale.  Specialiștii îndemnă cetățenii să se abțină de la aprinderea resturilor menajere pentru ca focul să nu fie extins.

În vederea prevenirii cazurilor de insolație salvatorii au instalat în țară corturi anticaniculă. Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale al MAI, pe parcursul zilei de ieri la punctele de reabilitare s-au adresat 1688 de persoane. Oamenii pot beneficia de apă și îngrijiri calificate. La moment în republică sunt instalate 10 puncte în municipiile Chișinău, Bălți, orașele Căușeni, Orhei și Ungheni. Corturile vor funcționa în zilele cu temperaturi ridicate în intervalul orelor 11.00 -18.00.