Aureliu Pisică, un fost fruntaș al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, participant activ la protestele organizare de acesta, susține că în formațiune domnește dictatura, iar toate deciziile se iau de către 2-3 persoane. Declarația a fost făcută într-un comentariu la o postare de pe Facebook a vicepreședintelui PPDA Alexandru Slusari, și se referă la modul în care s-a decis ca Andrei Năstase să se retragă din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu.

„Domnule Alexandru Slusari, atunci, la consiliul politic al PPDA a venit biroul politic cu ideea sa votăm pentru retragerea lui Andrei Năstase, de atunci era o dictatură în partid, cum hotărăsc 2-3 persoane, așa toți, ca boii, trebuie să voteze …asta nu-i democrație sau altceva ce vor cetățenii RM …E #TRIST la ce au adus unele persoane o mișcare Națională…”, a scris Aureliu Pisica.

Comentariul a fost publicat la postarea lui Alexandru Slusari, în care acesta din urmă critică decizia Maiei Sandu de a face un sondaj intern înainte de a decide dacă PAS va susține candidatura lui Andrei Năstase pentru primăria capitalei.

Această decizie a fost criticată și de alți membri sau simpatizanți ai Platformei DA. Aceștia afirmă că Maia Sandu este obligată acum să îl accepte pe Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru primărie, la fel cum el a acceptat ca Maia Sandu să fie la alegerile prezidențiale.

”Acum ar trebui de susținut pe D-nul Andrei Năstase, fără discuții. Oare nu e clar că din electoratul PPDA a mai trecut la PAS numai din cauza retragerii? Aici se desprind unele din calitățile de integritate. Ar fi trebuit dintr-odată de ieșit cu propunerea de susținere. Numai așa e corect, fără să te mai gândești”, scrie o simpatizantă a liderului PPDA.

Alți internauți o critică pe Maia Sandu pentru că nu s-a implicat în organizarea protestelor, dar a fost principalul beneficiar al efectelor acestora.

„Maia Sandu nu s-a trudit nici la proteste, timp de aproape doi ani care le-am organizat noi, oamenii simpli, împreună cu Andrei Năstase, nu prea a dormit în Piață (n. red. – PMAN), iar acum face sondaje. Rușine, Maia Sandu!”, se menționează într-un alt comentariu.

Un alt simpatizant al lui Andrei Năstase amintește că decizia acestuia de a se retrage în favoarea Maiei Sandu a fost o greșeală strategică ce a dus la pierderea ratingului electoral.

Amintim că liderul PAS, Maia Sandu, a declarat într-o emisiune televizată că formațiunea pe care o conduce încă nu a decis privind acordarea sprijinului politic lui Andrei Năstase în calitate de candidat la funcția de primar al capitalei. Ea afirmă că au fost trimise 2000 de chestionare prin care urmează să fie văzută atitudinea membrilor partidului față de Andrei Năstase.