În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, premierul Pavel Filip a menționat că nu ar dori sub nici o formă să piardă 2 luni pentru campania electorală, deoarece Executivul are un obiectiv foarte important –  programul cu FMI.

„Dacă ne implicăm în campania electorală, Executivul nu mai lucrează eficient. Noi avem în față un obiectiv foarte important, programul cu FMI, de aceea pentru mine personal, dar și pentru dvs. întreg cabinetul de miniștri, campania noastră electorală reprezintă obținerea programului cu FMI. Și în acest sens am convenit în detalii cu reprezenanții FMI, cu majoritatea parlamentară, am punctat zi cu zi, oră cu oră felul în care ne mișcăm astfel încât luna octombrie să avem aprobat un program cu Fondul”, a declarat Filip.

Totodată, șeful Executivului a dat asigurări că toate precondițiile convenite cu FMI vor fi realizate în termeni, exact așa cum a fost planificat.

„Sunt gata să-mi asum toate costurile politice, în schimb să muncim aici la guvern și să realizăm aceste reforme în așa manieră că după mandatul nostru Republica Moldova să nu mai poată fi întoarsă din calea modernizării și dezvoltării”, a subliniat premerul.

În context, Filip a cerut ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, ca ministerul pe care îl conduce să pregătească toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice atât pe perioada electorală cât și în ziua alegerilor.