Președintele țării, Igor Dodon a promis ajutor în finalizarea lucrărilor de construcție a unui hotel cu capacitatea de 50 de locuri pentru pelerini și pentru reparația acoperișului chiliilor în care trăiesc călugării la mănăstirea de lîngă satul Țigănești, raionul Strășeni. Despre aceasta șeful statului a discutat cu arhimandritul Irinarie în timpul vizitei la această mănăstire.

În prezent, pe teritoriul acesteia sînt trei biserici: Adormirea Maicii Domnului (a fost construită în anul 1725, apoi a fost reorganizată și reconstruită de cîteva ori), Sfîntul Nicolae (1868) și Biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduitor” (2009).

Actualmente, complexul monahal reprezintă un ansamblu de arhitectură unic, care a devenit și Parc Național. Acest loc a devenit o atracție pentru turiștii doritori de a admira peisajul, dar și de a vizita biblioteca impresionantă unde sînt depozitate cărţi vechi de peste o sută de ani.

Șeful statului a mai vizitat și comuna Rădeni din Strășeni, unde a luat cunoștință cu procesul de reabilitare a unui segment de drum cu lungimea de doi kilometri. Din surse alocate din bugetul local și datorită sprijinului acordat de agenții economici, au fost efectuate lucrări în proporție de peste 90%, în sumă de 4,2 milioane de lei. Pentru finalizarea lucrărilor, urmează să mai fie identificate aproximativ 300 mii de lei.

Lîngă satul Ghelăuza, președintele Igor Dodon a inspectat desfășurarea lucrărilor de reabilitare pe porțiunea șoselei regionale L442 Strășeni – Voinova. Întregul proiect presupune reabilitarea a 21 km de drum, a două poduri mari și 46 mai mici. Costul lucrărilor inițiate în luna noiembrie 2018 se estimează la 74 milioane de lei, dintre care au fost valorificate 22 milioane de lei, iar in anul curent din bugetul de stat au fost alocate 50 mln de lei.

Finalizarea lucrărilor de construcție a drumului va permite să fie îmbunătățită infrastructura pentru cel puțin 32 mii de locuitori din această regiune a raionului Strășeni, dar și pentru agenții economici, inclusiv rezidenții Zonei Economice Libere și ai parcului industrial.