Prim-ministrul Ion Chicu a continuat vizita sa de lucru de astăzi în localitățile Molești și Hansca din raionul Ialoveni, unde a discutat cu sătenii despre consecințele inundațiilor din luna iunie curent, precum și alte probleme acumulate de la ultima vizită, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În localitatea Molești, prim-ministrul a discutat despre mersul lucrărilor de reabilitare a unei porțiuni de drum din localitate și drumul regional Costești Molești G104. Reparația sectorului de drum cu o lungime de cca 350 metri este importantă pentru localnici, deoarece duce spre grădinița din sat.

Ion Chicu a inspectat calitatea lucrărilor. „Anul acesta, din start am spus că trebuie să punem accentul pe calitate. Atunci când am vorbit cu toți primarii din țară, rugămintea noastră a fost să nu accepte lucrări necalitative la reparația drumurilor. Aici vedem o abordare gospodărească. Am cerut să fie selectate sectoare mai mici, dar să fie făcute calitativ. Nu trebuie să facem kilometri pentru raportare, iar la prima ploaie să fie spălat tot”, a menționat premierul.

Primarul localității, Mihail Catan, a apreciat implicarea Guvernului în problemele cu care se confruntă localitatea. Ulterior, șeful Guvernului a inspectat lucrările de reparație a drumului care leagă localitățile Costești și Molești. Reabilitarea tronsonului a început în luna iunie a anului curent și urmează a fi finalizată în octombrie 2021. Suma proiectului constituie cca 22,3 milioane de lei, iar în cadrul proiectului vor fi reabilitați 4,7 kilometri de drum, inclusiv și drumul spre satul Hansca.

Prim-ministrul a discutat și cu primarul localității Hansca despre consecințele inundațiilor din luna iunie și conectarea localității la rețeaua de gaz. Primarul satului Hansca, Elena Moșneguțu, a mulțumit Guvernului pentru sprijinul financiar oferit celor șapte familii care au avut de suferit în urma inundațiilor.

Totodată, primarul a solicitat ajutor pentru o altă familie a cărei locuință a fost deteriorată. În acest scop, premierul a solicitat președintelui raionului să aloce resurse financiare din bugetul raional. Ion Chicu a inspectat și un tronson de drum de cca 400 de metri, care a intrat în reparație acum două zile. Costul proiectului este de 990 mii de lei și urmează să fie dat în exploatare în câteva săptămâni. „Drumul acesta va permite copilașilor să ajungă la școală pe drum bun, sper că o să fie finalizat în timp util”, a conchis premierul.