Managementul deşeurilor în capitală, dar şi implementarea de noi proiecte în domeniu au fost principalele subiecte discutate între primarul general Ion Ceban și conducerea Ministerului Finanţelor.

Potrivit lui Ion Ceban, la discuţii au participat responsabili din cadrul Primăriei Chişinău şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Scopul municipalității este de a identifica soluţii optime pentru implementarea proiectelor ce ţin de valorificarea deşeurilor solide.

„Avem în plan să trasăm obiective clare, să căutăm surse financiare şi să rezolvăm problema deşeurilor. Acest fapt este stringent pentru toți locuitorii”, a punctat Ceban.

Amintim că lucrările de construcție a Stației de tratare a levigatului la Poligonul de deșeuri menajere solide din comuna Țânțăreni, r-l Anenii Noi, decurg conform planului. Valoarea totală a proiectului este de peste 30 de mil de lei. Punerea în funcțiune a noii stații de tratare a levigatului este preconizată către finele anului 2020.