Today.md a publicat ieri, 28 iulie, o scrisoare oficială emisă de către oficialii germani către autoritățile Republicii Moldova, care confirmă faptul că pe numele lui Victor și Viorel Țopa, finanțatorii platformei DA, au fost deschise dosare penale în Germania. Procuratura Generală din Republica Moldova, a fost anunțată despre acest dosar, cel puțin așa reiese din declarația lui Eduard Harunjen, șef-interimar al PG, pentru Today.MD

Solicitat de Today.MD, Eduard Harunjen, a confirmat că este la curent cu această anchetă a germanilor, dar nu ne poate oferi detalii.

„Nu suntem în măsură să oferim la aceasta etapă detalii despre acest subiect, am primit pe canalul oficial uzual informația în legătură cu această anchetă, dar la moment nu putem oferi mai multe informații”, a conchis Harunjen.

Reamintim că potrivit scrisorii, expediată de către oficialii germani către autoritățile Republicii Moldova, Procuratura Germaniei a preluat urmărirea penală, adică a inițiat procesul de anchetă penală preliminară în privința cetățenilor moldoveni Victor și Viorel Țopa.

De menționat că scrisoarea a fost expediată nu cu un an în urmă așa cum susțin Victor și Viorel Țopa, Andrei Năstase, dar a fost expediată în luna iulie a anului curent.