Investiții în suburbii, în sănătăte, dar și în infrastructura municipală – cu aceste propuneri vine primarul general Ion Ceban în cadrul bugetului municipal pentru 2021.

În proiectului bugetului se arată că în capitală vor fi reparate mai multe străzi, dar și obiective verzi. De asemenea, o atenție specială este atrasă asupre Planului Urbanistic Zonal și stabilirea clară a obiectivelor, plus hotarele acestea.

Pe lângă renovarea aleilor, unor subterane pietonale și unor parcuri, municipalitatea va construi și o parcare publică pe Calea Ieșilor. Mai mult, preturile vor responsabile de renovarea monumentelor cu inscripția „Chișinău”, de la mai multe intrări din capitală.

În același timp, mai multe grădinițe și școli din capitală vor fi termoizolate, iar strada Mesager va fi reabilitată în totalitate.

Proiectul dat va fi supus discuțiilor publice și analizat cu toate părțile, inclusiv, consilieri din CMC, analiști și societatea civilă.

„Sunt pașii ce îi vom urma pentru a discuta pe larg proiectul bugetului pentru anul viitor.

Vorbim despre investițiile în proiectele de infrastructură, care ar contribui semnificativ la dezvoltarea Chișinăului, ca răspuns la solicitările și necesitățile locuitorilor municipiului. Prezentăm proiectele, investițiile pe care urmează să le facem, pentru fiecare direcție și pretură în parte”, a declarat Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că autoritățile municipale planifică pentru anul 2021 un buget de 4,667 de milioane de lei la capitolul venituri și 5,957 de milioane de lei la capitolul cheltuieli și un deficit bugetar de 1,290 de milioane de lei.