La ora actuală, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, rămân nefuncționale punctele de trecere de tip debarcader ”Cosăuți” și ”Vasilcău”, informează Poliția de Frontieră.

În perioada 23 – 29 ianuarie, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 169 de evenimente, cu documentarea a 184 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, anunță Poliția de Frontieră în dimineața zilei de luni, 30 ianuarie.

Potrivit raportului, a fost documentată o trecere ilegală a frontierei de stat, 46 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și cel al punctelor de trecere , iar 15 persoane au prezentat documente false și falsificate.

La fel, 78 de persoane au prezentat viniete nevalabile 26 de cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova,  10 persoane au fost documentate pentru trafic ilicit de mărfuri, 8 persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 35 de cetăţeni străini, dar și 66 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, 11 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar 14 conaționali în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați patru moldoveni, din UE – una.