Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și Banca Europeană pentru Investiții au venit cu un răspuns la scrisorile expediate de fostul premier Iurie Leancă la cele două instituții, prin care acuză Administrația de Stat a Drumurilor că la trei contracte de reabilitare a drumurilor și anume Hâncești-Leova-Cahul, dar și Soroca-Arionești că atât compania care efectuează lucrările de reparație, cât și cea care supraveghează parcursul lucrărilor ar fin din aceeași țară. Astfel, experții de la BERD și BEI au dat toate asigurările că procedura de selectare a agenților economici s-a făcut după categoria cea mai bună ofertă după calitate și preț. Iar faptul că ar fi din aceeași țară nu reprezintă vreo abatere.

Cât ține de întârzierile înregistrate la reparația drumurilor Chișinău-Ungheni, Hâncești-Leușeni, dar și Sângerei-Bălți, acestea au fost cauzate de mai mulți factori care nu sunt de competența noastră. Dar vrem să vă asigurăm că suntem mereu în contact cu autoritățile responsabile, pentru a depăși problemele apărute, se mai arată în răspunsul oferit de BERD și BEI.

Reieșind din răspunsurile oferite de BERD și BEI, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor califică aceste adresări drept acțiuni populiste ce au drept cop de a ponegri imaginea instituției noastre.