În 2016 de cea mai mare creştere s-a bucurat aplicaţia Instagram, înregistrând o majorare a numărului de utilizatori cu 152 de procente, arată datele unui studiu pentru Republica Moldova.

Totuşi, cea mai accesată reţea rămâne a fi site-ul Odnoklassniki.ru. Datele se conţin într-un raport al gramatic.md ce are la bază indicele de audienţă GemiusAudience, scrie publika.md.

În 2016, Instagram, aplicaţia de foto şi video sharing, a înregistrat o creştere fără precedent în Moldova. În decursul unui an, numărul utilizatorilor platformei s-a majorat cu 151 de mii de conturi faţă de anul precedent. 68 de procente dintre utilizatori au între 18 şi 34 de ani. În total, în țara noastră, Instagram are 250.000 de utilizatori.

De asemenea, potrivit datelor din raport, anul trecut, şi numărul utilizatorilor noi înregistraţi pe Facebook a crescut cu 190 de mii. Cei mai mulţi dintre ei sunt femei și au între 18 şi 34 de ani. Facebook ocupă a doua poziţie în top, cu 760.000 de utilizatori.

Totuși cei mai mulți internauți din Moldova, 1,2 milioane, folosesc mai des reţeaua de socializare din Rusia, Odnaklassniki. Majoritatea au între 20 şi 29 de ani și nu au o facultate absolvită. Iar, în mare parte, cei care accesează site-ul sunt bărbați.