Soluţia care ar reduce cel mai bine şocul social ar fi ca România să iasă din Uniunea Europeană, este sfatul dat de Sir James Mirrlees, laureat al Premiului Nobel pentru Economie pe anul 1996, scrie Sputnik.md.

În cadrul Forumului Economic Astana, savantul Sir James Mirrlees a remarcat faptul că România se clatină serios, iar acest lucru nu poate fi reparat.Potrivit laureatului Nobel pentru economie, România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană dacă vrea să amortizeze şocul social.

“Te poţi gândi cum să schimbi lucrurile, dar e greu să oferi un sfat, sunteţi într-o încurcătură destul de serioasă. Răspunsul radical ar fi ieşirea din UE. Cred că este soluţia care ar reduce şocul cel mai bine”, a punctat Sir James Mirrlees. Economistul britanic a mai spus că îi este greu să se gândească la alte soluţii cât timp România este “jacheta strâmtă” a sistemului euro. Sir James Mirrlees este un economist britanic, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 1996. În 1998 a fost numit cavaler de către regina Marii Britanii. A primit premiul Nobel în economie pentru publicarea unor lucrări care au demonstrat principiile “hazardul moral” şi “pragul optim al impozitării”.