Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, se arată deranjată de ultimele speculații în legătură cu majorarea salariilor lucrătorilor medicali. În acest sens, ministra vine cu anumite precizări.

„Am văzut o serie de speculații pe un site de specialitate în legătură cu majorarea salariilor lucrătorilor medicali. Vreau să risipesc orice urmă de îndoială în legătură cu acest subiect și să reafirm determinarea Guvernului de a majora salariile celor care muncesc în sistemul medical, în medie, cu 20%. Această majorare se va calcula începând cu 1 iulie și va viza toate categoriile de angajați. Avem fondurile necesare și este o măsură pe termen lung”, a specificat ministrul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ruxanda Glavan a menționat că salariile vor crește diferențiat, în funcție de o serie de criterii, inclusiv de performanță.

„Ne dorim, de asemenea, ca medicii tineri să nu mai plece din sistem, peste hotarele țării, acesta fiind și motivul pentru care salariile acestei categorii de angajați va fi una mai consistentă”, a scris Ruxanda Glavan.

Ministrul Sănătății și-a exprimat dorința ca acest proces, de consolidare a veniturilor lucrătorilor medicali, să continue și în anii următori, „vrem ca sistemul medical din Republica Moldova să fie unul performant, cu servicii de calitate”,  a specificat ministra.