Cei care au trădat țara trebuie să răspundă, inclusiv fostul premier Vlad Filat, controlat de serviciile speciale rusești și care l-a adus în politică pe raiderul nr. 1 din CSI, Veaceslav Platon. De această părere este fostul şef al Secţiei Prevenirea Spălării Banilor de la Banca Socială, Sergiu Sagaidac, care a salutat curajul colegului său din lupta pentru dezvăluirea adevărului despre banii furați din băncile moldovenești, Mihail Gofman.

”Filat trebuie judecat pentru trădare de Patrie și care era controlat de serviciile rusești. Pe timpul alianței, în toate instituțiile era haos, inclusiv la SIS, care ”asigurau” securitatea statului cu 3500 lei în 2010 și cântau prin karaoke “Господа Офицеры за Россию”, scrie Sagaidac într-o postare pe Facebook.

Acesta îi mai reproșează lui Filat, condamnat pentru corupție și trafic de influență, că l-a adus în politică pe Platon, despre care Gofman a spus că este organizatorul furtului din sistemul bancar.

Pe Platon cine l-a adus în politicul moldovenesc? Urecheanu cu Filat. Este de înțeles că adevărul doare. Dar, ce-i care au trădat țara trebuie să răspundă. Mihail Gofman, bravo pentru curaj. Mergeți înainte, căci alții n-au cum să înțeleagă ce înseamnă jurământ și loialitate de ofițer. Așa-i mentalitatea unora, pe când grupurile de interese caută să-și promoveze propria agendă”, se mai arată în postarea lui Sagaidac.
Amintim că, într-un interviu pentru zeppelin.md, Mihail Gofman a declarat că furtul din sistemul bancar reprezintă o diversiune pentru a bloca parcursul european al țării noastre. Arhitect al scenariului este Veaceslav Platon, care a acționat la indicația serviciilor speciale străine. Platon a beneficiat de protecția lui Filat, dar s-a folosit în operațiunea sa de politicieni, judecători, procurori, angajați cu funcții de răspundere din diferite instituții ale statului, dar și de jurnaliști.