În decursul săptămânii precedente, 25 de cetăţeni străini, dar și 78 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, șase cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar alți șase în Uniunea Europeană. Din Uniunea Europeană au fost deportați trei conaționali, arată raportul Poliției de Frontieră.

În perioada 3 – 9 aprilie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 325 274 traversări, dintre care un număr de 198 520 traversări ai cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 81 110 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 43 657 traversări.

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 94 de evenimente, cu documentarea a 111 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a R. Moldova. Polițiștii de frontieră au avut 34 de întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.