Disperare și incompetență. Astfel secretarul general al PLDM, Sergiu Suharenco, a comentat inițiativa PAS de a vota o hotărâre prin care aleșii poporului își asumă politic că nu vor vota candidații la funcția de premier propuși de președinta Maia Sandu, ceea ce ar duce la provocarea dizolvării Parlamentului.

„Din disperare și incompetență, cei pe care i-am susținut și votat, recidivează după ce au vrut să se autodizolve și Curtea Constituțională le-a dat o palmă usturătoare. Dar apare o simplă întrebare pentru voi, cei care ați fost mandatați de noi să ne reprezentați cu demnitate și competență, nu cum o faceți acum. Ați analizat posibilitatea că prin această inițiativă ați putea provoca o sesizare la Curte și să mai primiți o lovitură?”, se întreabă Suharenco.

Liberal-democratul a venit cu un mesaj și pentru președintele Maia Sandu.

„În spiritul legii fundamentale este că Președintele trebuie să găsească soluții pentru formarea unui guvern, nu pentru respingerea lui în Parlament, iar candidatul la funcția de premier este obligat să ceară un vot de încredere, nu să facă tot posibilul pentru a fi respins”, a conchis politicianul.