Şoferul autocamionului cu semiremorcă implicat acum douză zile în accidentul rutier în urmă căruia a decetat un bărbat de 41 ani, produs pe traseul Vadul lui Vodă – Chişinău, a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Astfel în cadrul cercetărilor efectuate ulterior, organul de urmărire penală a constatat că victima traversa pe trecerea de pietoni în momentul impactului. Bănuitul în vârstă de 34 ani, originar din raionul Anenii Noi, a recunoscut că ar fi avut loc în adiacentul trecerii pietonale nedirijată. În acest context au fost iniţiate expertizele de specialitate în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor exacte ale incidentului.

Este de menţionat că în cadrul dosarului penal iniţiat în acest caz, urmează a fi audiaţi eventualii martori care ar fi surprins tamponarea pietonului. Conform legislaţiei penale în vigoare şoferul autocamionului riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.

Poliţia Capitalei atenţionează conducătorii auto, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie rutieră şi să acorde prioritate pietonilor.