Angajații Poliției de Frontieră au reținut o persoană, suspectată de trafic de ființe umane, în momentul în care încerca să părăsească hotarele R.Moldova.

Ofițerii de investigații speciale în comun cu cei de urmărire penală din cadrul Direcției regionale EST, sub conducerea Procuraturii Ștefan Vodă, au desfășurat un șir de acțiuni menite să destructureze activitatea ilicită a unei moldovence, de etnie romă, specializată în exploatarea prin cerșetorie, a victimelor traficului de ființe umane.

Astfel, la data de 15 noiembrie a.c., în punctul de trecere Palanca a fost reținută o moldoveancă de 36 de ani, domicilită în r.Ștefan Vodă, care este bănuită de trafic de ființe umane. Echipa mixtă a stabilit că femeia, folosindu-se de starea de vulnerabilitate, dar și de încrederea vârstnicilor, a racolat o locuitoare de 67 de ani, din s.Palanca, r. Ștefan Vodă. Persoana în cauză, pe parcursul anului 2012 era impusă, în nenumărate rânduri, să practice cerșitul în Federația Rusă, iar ulterior, în circumstanțe nestabilite, aceasta a dispărut.

Pe faptul dat a fost inițiată o cauză penală, în baza art. 165 al.1 Cod Penal al R.Moldova. În prezent, bănuita se află în arest preventiv, pe un termen de 30 de zile. Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, persoana riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 12 ani. Poliția de Frontieră investighează cazul pentru stabilirea întregii arii infracționale.